Новини » Автоновини

Новият-стар "Москвич" е отново актуална темаAdmin29.06.2022г 

Новият-стар "Москвич" е отново актуална тема

По-малко от 1/3 от руснаците биха си купили от върнатия към живот нов "Москвич", чието производство трябва да започне преди края на тази година в бившия завод на Renault в Москва. Данните от анкета на "Авито Авто" сочат, че желаещите са 28%. 42% от анкетираните имат интерес да разгледат качеството на новия "Москвич" преди евентуална покупка, а други 16% категорично не искат и да чуят за инвестиция в такъв автомобил. 

Голяма част от тези, които признават, че е възможно да си купят москвичи, се оказаха млади хора на възраст под 24 години. В същото време руснаците на възраст между 55 и 64 години са на второ място по интерес.

В изследването на Avito Auto са се включили повече от 6000 души от различни региони на Русия. Интересното е, че повечето от тях са с положителна настройка за възраждането на съветската марка.

През юни Renault Russia беше официално преименуван на Московски автомобилен завод "Москвич" а за негов ръководител е назначен Дмитрий Пронин. Новият стар "Москвич" ще бъде създаден съвместно с КамАЗ. Водят се и преговори за сътрудничество и с някои китайски компании.

Миналата седмица Министерството на промишлеността и търговията обяви, че "Москвич" ще бъде пуснат преди края на годината. На пазара първо ще излезе модел с двигател с вътрешно горене и достъпна цена, а по-късно се очаква да има хибридни и изцяло електрически варианти. 
Коментари

Добави коментар

Реклама