Новини » На път

Автобусните билети към морето са изкупени за седмици напред. БДЖ пуска нови влакове към ЧерномориетоAdmin30.06.2022г 

Автобусните билети към морето са изкупени за седмици напред. БДЖ пуска нови влакове към Черноморието

Изкупени са автобусните билети към морските курорти за седмици напред, предава БНТ.

Хората вече планират почивките си и за месец септември.

"Спрямо миналата година има увеличение на пътникопотока. Има скок на цените, по направление Варна миналата година билетът беше 30 лева, сега е 33. По-засилен е интересът към Южното Черноморие", заяви Теодора Велева, представител на компания за обществен транспорт.

Тя препоръча по-ранно планиране на пътуването.

Междувременно БДЖ пуска нови бързи влакове и нов график на движение, който е съобразен с натовареното движение по направленията за Черноморието. Компанията обявява и промоционални цени с 30 % намаление, съобщи пресцентърът на транспортното министерство.

„С тези инициативи на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) и "БДЖ" ЕАД се цели облекчаването на очакваното натоварено пътно движение по направлението от София до Черноморието и обратно", се казва в съобщението.

За да бъде облекчен автомобилния трафик по автомагистрала "Тракия" и за бъде подобрено транспортното обслужване в железниците, от 24 август 2009 г. "БДЖ" ЕАД ще пусне нов бърз влак София - Пловдив - Бургас. Той ще заминава от София в 8.30 ч и ще пристига в Бургас в 15.16 ч. В обратната посока влакът ще заминава от Бургас в 13.35 ч и ще пристига в София в 20.46 ч.

За да бъде оптимизирано цялостно натоварването на автомобилния трафик от София до Черноморието "БДЖ" ЕАД предлагат още няколко алтернативни пътнически превози, като клиентите на компанията ще имат възможност да ползват 30 % намаление на влаковите цени за отиване и връщане.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията призовава всички граждани, по време на оставащите натоварени седмици от летния сезон, да се движат с повишено внимание по натоварените автомагистрали и пътища по направленията София - Бургас - София и София - Варна - София.

Източник: 24 часа
Коментари

Добави коментар

Реклама