Новини » Автоновини

Георги Семерджиев остава в ареста



Admin14.07.2022г 

Георги Семерджиев остава в ареста

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев, който причини адската катастрофа на столичния бул. "Черни връх" на 5 юли, при която загинаха две момичета на 22 и 26 г. Пострада и шофьор на такси, а Семерджиев се укри и бе обявен за издирване.

Днес бившият футболист не се яви в съда, като изтъкна здравословни причини за решението си.

Според съдиите има достатъчно доказателства, че той е причинил катастрофата.

Семерджиев бе заловен след спецоперация на СДВР и отряд "Кобра" в дома на родителите му няколко часа, след като бе обявен за издирване, в неособено адекватно състояние. Тогава стана ясно, че служителката на МВР Симона Радева му е помогнала да се укрие.

Прокуратурата повдигна три обвинения срещу Семерджиев - причиняване на смърт на повече от един човек, управление на автомобил след употреба на наркотици и използване на фалшива шофьорска книжка. Освен това той има зад гърба си над 50 предишни нарушения на пътя. Само за причиненото тежко пътнотранспортно произшествие е заплашен от 5 до 20 г. затвор.

Софийската градска прокуратура образува и досъдебно производство срещу полицаи за "чадър" над бившия футболист. Материали по делото бяха отделени заради събрани в хода на разследването за ПТП-то данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

Източник:offnews.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама