Новини » Спорт

ММС издаде лиценз на Българска федерация по автомобилен спортAdmin15.07.2022г 

ММС издаде лиценз на Българска федерация по автомобилен спорт

Официално БФАС (Българска федерация по автомобилен спорт) получи безсрочен лиценз със заповед № РД-10-2/13.07.2022 г. на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев за осъществяване на общественополезна дейност. Така на кратко БФАС си възвърна правата за да управлява родния спорт и има правото да състави календар, да лицензира пилоти и автомобили за участие в националните шампионати на България.

След четиригодишно отсъствие от спорта федерацията първоносител на лиценза от Министерството на младежта и спорт (ММС) се връща на власт. Това се случва само няколко месеца, след като дейността на АФБ (Автомобилна Федерация на България) бе замразена от страна на ММС поради неправомерно издаване на визи на състезания организирани от клубове нефигуриращи в официалния регистър на клубовете на министерството (Софийски Административен Съд отхвърли жалбата на АФБ срещу заповедта на министър Кузманов) и по-късно и бе отнет лиценза (Министерството на младежта и спорта отне лиценза на АФБ), след като от министерството обявиха, че вече бившата федерация е с неправомерно издаден лиценз.

„Започваме сезона с пълна сила – коментира председателя на БФАС Румен Дунев на кратко за нашите читатели. – Очаква се да редактираме нашия календар и да говорим с организаторите, но като цяло ще има състезания от всички дисциплини през този сезон. Организаторите на надпревари може да очакват от нас високи изисквания към тях, като ще прилагаме възможно най-високите стандарти.„

„Ние ще заложим на цялостна прозрачност на нашата дейност, като отчитаме всички изразходени средства. Не смятаме да прилагаме двойни стандарти към нито един състезател относно правилниците и нашите изисквания от към състезателната техника“ допълни Дунев.

Нека припомним, че през 2019 г. от ММС оглавено от Красен Кралев отне лиценза на БФАС, като причината за това бе оттеглянето на предоставените правата за членството на федерацията към ФИА от страна на СБА (Съюз на Българските Автомобилисти). До днес включително от БФАС продължават да нямат тези права, което означава, че въпреки разрешението за провеждането и организирането на спортна дейност те няма да имат правото да лицензират състезания за международния календар на ФИА.

Източник: bgrallyhd.com
Коментари

Добави коментар

Реклама