Новини » Автоновини

Петима загинаха при катастрофа край Плевен, сред жертвите са две бебета



Admin18.07.2022г 

Петима загинаха при катастрофа край Плевен, сред жертвите са две бебета

Петима души са загинали при челен удар между две коли на пътя Плевен – Ловеч, край село Брестовец. Сред жертвите са и две деца на по 1 година. Инцидентът е станал в събота в 14:25 часа, съобщават от МВР.

Едната кола е била управлявана от 60-годишен мъж, зад волана на втората кола е бил 31-годишен мъж.

По първоначални данни са загинали по-възрастният шофьор и едногодишно момченце, пътник в автомобила. Ранена е 51-годишна, пътничка, която е настанена е за лечение в Плевенска болница.

От другия автомобил, участник в инцидента, са загинали водачът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. В тежко здравословно състояние в плевенската болница е настанена за лечение 21-годишна, пътувала във втория автомобил.

Едното семейство е пътувало към Троянския манастир за кръщенето на детето, предаде БТА. От канцеларията на манастира също потвърдиха това. 

„Настанени са две жени. Докарани са в тежко състояние. Едната е със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Другата е с контузия на мозъка, кръвоизлив и счупен крак. Ортопедичните проблеми са преодолени. Остават ни неврологичните. Наблюдаваме ги и ги лекуваме. При такива катастрофи следващите 24 часа са много важни”, заяви Момчил Цветков, говорител на болницата в Плевен.

На мястото на катастрофата дълги часове продължиха огледите. Променена беше организацията на движението. Сезирана е ОП – Плевен.

„Огледът приключи, започна разчистването на пътя. Предстои много работа по случая”, каза пред NOVA NEWS Диана Илиева, говорител на окръжната прокуратура. 

Източник: NOVA




Коментари

Добави коментар

Реклама