Новини » Автоновини

Трябва ли да има таван на цените на горивата



Admin09.08.2022г 

Трябва ли да има таван на цените на горивата

"От бизнес гледна точка, таван на цени на каквото и да е, аз не подкрепям. Предпочитам пазарът да регулира нещата", това коментира служебният министър на икономиката Никола Стоянов по въпроса дали трябва да има таван на цените на горивата пред БНТ.

До края на седмицата се очаква да стане ясно колко предприятия в България ползват газ и в какво количество. В момента тече анкета, стана ясно от думите на Стоянов. Той посочи, че с анкетата се цели да се разбере колко предприятия могат да минат на алтернативно гориво, ако няма газ.

"Имаме представител в кризисния щаб за енергетика. Изпратили сме писма с анкета до българските предприятия, за да разберем колко от тях използват газ. Очакваме до края на утрешния ден да имаме резултати. Това е част от приоритетите ни за подготовката на зимните месеци, тежките месеци, които ни очакват. Тече анализ и на държавната петролна компания и в края на седмицата ще имаме становище, за да видим дали можем да повлияем на цените", каза Стоянов.

"Мисля, че няма смисъл да се връщаме назад. Стана ясно, че основанията за уволнението ми бяха проформа, не си струва да се коментират. Информацията, с която разполагам не е за обществеността, Нинова знае много добре. Просто не е искала да работи с нас, но можеше да го направи по друг начин, а не да се опитва да омаскари нашите личности и кариери", каза Стоянов.

"И тогава, и сега, България не е изнасяла оръжие с директен краен получател Украйна. Спазено е решението на тогавашния парламент. Сега работя в рамката, която е оставил последният парламент, твърдо ще спазвам законите", подчерта той.

Източник: pariteni.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама