Новини » На път

Загинал и 8 ранени младежи при тежка катастрофа край ПанчеревоAdmin07.09.2022г 

Загинал и 8 ранени младежи при тежка катастрофа край Панчерево

Човек загина, младо момиче се бори за живота си в "Пирогов" и още осем са ранени след тежка катастрофа до Панчарево снощи. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване, съобщи МВР.

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили три автомобила. При катастрофата е загинал един човек, други девет са ранени. Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години.

На мястото на инцидента са изпратени 9 линейки. Ранените са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“. В болница „Св. Анна“ са откарани общо три момичета - на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В „Пирогов“ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

По случая тече разследване.

В отсечката, където е станала катастрофата, има ограничение от 30 км/час.

В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи, заяви експертът по пътна безопасност Диана Русинова тази сутрин по Нова тв.

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се удря и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналият всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

Млада жена се бори за живота си в "Пирогов", сред четиримата ранени има две деца

Екипи за спешна помощ са докарали в "Пирогов" четирима ранени, от които две деца, съобщи директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде БТА.

Едното момче е докарано с голяма травма на главата, но няма опасност за живота му, заяви д-р Валентин Димитров. Други две момчета са обработени в шокова зала, без тежки наранявания, те са освободени за лечение вкъщи.

Най-тежко е състоянието на млада жена, което е с комбинирана полифрактура, каза директорът на „Пирогов“. Направени са ѝ операции, които касаят спиране на кръвоизливи в коремна област, изваден е далакът ѝ, обработват се счупванията от травматолозите и е настанена в реанимация.

С опасност за живота е 18-годишно момче, настанено за лечение в Централна реанимация на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Състоянието му се оценява като изключително тежко, то е с множество травми.

Две момичета, настанени в "Света Анна", са с опасност за живота

Същевременно в болница "Света Анна" са докарани три момичета - на 14, 16, и 18 години с тежки съчетани травми, съобщи на брифинг директорът на болницата д-р Славчо Близнаков.

Две от момичетата са с реална опасност за живота, а едно от тях е в крайно тежко състояние. 16-годишно момиче е в крайно тежко състояние, докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди и корем, фрактура и на двете бедра.

"Проведени са реанимационни мероприятия, възстановено е дишането и сърдечната дейност, оперирана е от коремните хирурзи, била е с голямо количество кръв в стомаха. В момента е в реанимация", обясни д-р Славчо Близнаков.

18-годишно момиче е настанено в неврохирургия, с травма на мозъка, травма на лицевите кости и фрактура на ръка. Обработена е и е в стабилно състояние.

Друго момиче също е в реанимация – с гръдно коремна травма, дренирана и с фрактура на тазобедрена става.

Източник: offnews.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама