Новини » На път

Задържаха непълнолетен с противозаконно отнет от него автомобил



Admin08.09.2022г 

Задържаха непълнолетен с противозаконно отнет от него автомобил

Служители на РУ-Елин Пелин задържаха непълнолетен с противозаконно отнет от него автомобил.

Тестовете за употреба на алкохол и наркотици на 16-годишния дали положителни резултати. Към 2 часа тази нощ, прибирайки се след посещение на сигнал в с. Мусачево, автопатрул на РУ-Елин Пелин засякъл на пътя лек автомобил, който се движел в обратна посока без включени фарове. Служителите на реда незабавно подали звуков и светлинен сигнал за спиране, на които водачът не се подчинил, продължавайки движението си към селото.

Униформените веднага последвали нарушителя, който след около 1 км се блъснал с автомобила в мантинела и спрял със спукан картер. При проверката станало ясно, че непълнолетен се е качил зад волана, а при тест на място за употреба на алкохол и наркотични вещества, били отчетени над 1.2 промила и наличие на амфетамин.

Младежът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, а от извършената справка е установен собственикът на колата – местен жител, който научил за липсата на автомобила си от полицейските служители, които се свързали с него по телефона във връзка със случая.

Пред разследващите непълнолетният обяснил, че е „взел“ колата, за да се повози, като в нея са пътували за известно време и други двама от същото село. По случая са образувани досъдебно производство за противозаконно отнемане на МПС и две бързи производства – за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Криминалистите от РУ-Елин Пелин продължават работата по установяване на всички съпричастни към случая и цялостното му документиране.




Коментари

Добави коментар

Реклама