Новини » Кола на месеца

Xpeng пуска две нови превозни средства през 2023 г.



Admin23.09.2022г 

Xpeng пуска две нови превозни средства през 2023 г.

Китайският производител на електрически автомобили Xpeng разкри подробности за две нови превозни средства, които планира да пусне през следващата година, като едното е позиционирано като конкурент на Model Y, пише CNBC.

В момента компанията има четири автомобила в продажба - водещият седан P7, по-евтиният седан P5, спортното превозно средство G3 и по-големият SUV G9, който ще започне да се доставя на клиенти през октомври.

Xpeng е агресивен в пускането на автомобили, тъй като се стреми да спечели дял в бързо развиващия се пазар на електрически превозни средства в Китай и да предизвика лидери като Tesla и BYD, подкрепяни от Уорън Бъфет.

Въпреки че компанията не е публикувала имена или много подробности за двата нови модела, планирани за 2023 г., президентът на Xpeng Браян Гу предостави някои фрагменти от информация.

Едното от превозните средства ще бъде от така наречената B-класа, а другото - C-класа. Класовете се отнасят до размера на автомобила. За контекст, седанът P7 на компанията е автомобил от B-класа, докато G9 SUV е автомобил от C-класа.

Гу каза, че автомобилът от B-класа ще бъде пуснат на пазара през първата половина на следващата година и „всъщност ще се насочи към дори по-голям пазарен сегмент“ от седана P7. Той каза, че колата може да се счита за „силен конкурент“ на средния SUV на Tesla Model Y.

Продуктът от клас C ще бъде пуснат през втората половина на 2023 г., добави Гу.

„Като се има предвид първокласното позициониране и позиционирането на голям формат, броят може да бъде ограничен по отношение на приноса“, каза Гу за модела C-класа. „Но отново, той все още ще бъде насочен към съвсем нов сегмент, който не сме покривали преди“, добави той.

Гу също каза, че новите модели няма да бъдат седани. Той не коментира какъв тип превозни средства ще бъдат те. Изпълнителният директор каза, че моделът от B-класа ще бъде „различен“ от предстоящия G9 по отношение на размер и цена.

„Така че има минимално канибизиране от нашето позициониране на модела и гама“, каза Гу.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

Източник: infostock.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама