Новини » Еко-ауто

Sony и Honda с дебют при електромобилите през 2026 г.Admin14.10.2022г 

Sony и Honda с дебют при електромобилите през 2026 г.

Съвместното предприятие на Sony и Honda, фокусирано върху електрическите превозни средства, планира да започне доставки в Съединените щати и Япония през 2026 г., предава Си Ен Би Си.

Предприятието, известно като Sony Honda Mobility, има за цел да започне да приема предварителни поръчки за автомобили през първата половина на 2025 г. и се надява да започне продажбите преди края на същата година. SHM планира да се съсредоточи върху онлайн продажбите“, се казва в изявление, публикувано в четвъртък.

Доставките в САЩ са планирани да започнат през пролетта на 2026 г., а тези за японския пазар ще стартират през втората половина на същата година.

Изявлението на SHM обаче не съдържа информация за пробега или цената на превозното средство, но посочва, че то ще бъде произведено във фабрика на Honda в Северна Америка.

През март 2022 г. двете фирми подписаха меморандум за разбирателство, съсредоточен около „стратегически съюз“ в областта на мобилността. През юни беше подписано споразумение за съвместно предприятие и за създаване на Sony Honda Mobility.


През април Honda заяви, че планира да пусне 30 модела електрически превозни средства в световен мащаб до 2030 г. Автомобилната компания заяви, че ще отдели приблизително 5 трилиона японски йени (около 33,9 милиарда долара) за електрификация и „софтуерни технологии“.

Плановете на Honda за електрически превозни средства я поставят в конкуренция с фирми като Tesla на Илон Мъск, както и с компании като Volkswagen, Ford и Stellantis. През 2020 г. Sony показа прототип на електрически автомобил на пресконференция по време на CES 2020 в Лас Вегас.

Според Международната агенция по енергетика продажбите на електрически превозни средства са на път да достигнат исторически връх тази година.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама