Новини » Автоновини

Каква ще бъде Lada Niva Sport - иновацията ще се появи през 2023 г. и ще получи две версии:



Admin22.11.2022г 

Каква ще бъде Lada Niva Sport - иновацията ще се появи през 2023 г. и ще получи две версии:

Спортната версия на Niva Legend (известна още като "старата" Niva) вече не е торална енигма и подробностите около нея  постепенно започнаха да се изясняват. Когато през септември ръководителят на АвтоВАЗ обяви плановете ва завода за пускане на Niva Sport през 2023 г., не бяха официално обявени подробности за двигателите.

Бяха направени различни предположения от източници, запознати със ситуацията: някои казваха, че мощността ще се увеличи само със 7 к.с. - до 90, докато други обещаваха за Niva значително по-мощен двигател. Оказа се, че и двете твърдения са верни.

Lada Niva Sport ще получи две модификации: 1.6 (90 к.с.) и 1.8 (122 к.с.), съобщава "Автоград" във ВКонтакте. Това са добре познатите ни двигатели с фабрични индекси 11182 и 21179. Първият ще бъде заимстван от модела Grantа, а вторият се намира под капака на Vesta.

Но най-интересното дори не е, че спортната версия на Niva ще получи два двигателя за избор. Тези две модификации ще се различават на по-дълбоко ниво. Първият вариант включва минимални промени в дизайна на шасито. Вторият обаче ще се характеризира с дълбока обработка на елементите на шасито.

Твърди се, че прототипът за по-наточената версия ще бъде кола, която вече е построена под формата на работещ прототип - това е Niva-та, която участва като автомобил за техническа поддръжка на ралито „Пътят на коприната“.

По-маломощната модификация се планира да се произвежда в масови количества, като версията Lada Granta Drive Active . Втората и наточена Niva Sport ще е по-сложна от техническа гледна точка и респективно по-скъпа. Тя ще се произвежда по поръчка за "определен кръг клиенти".

По-рано стана известно, че Niva Sport ще се различава не само по двигателя и окачването, но и по аеродинамичния бодикит и ярките си цветове. И нейният образ ще повтори този на Niva-та от рали-рейда, който се проведе този сезон.

"Сега инженерите работят върху бъдещия технологичен дизайн на каросерията на SUV-то директно върху каросерията, доставена от автомобилния завод. По-късно намерените решения ще бъдат прехвърлени към заваръчната линия на автомобилния завод за производство на модифицирана самоносеща каросерия “, пише Avtograd news.

Източник: fakti.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама