Новини » Автоновини

Инвестиции в мини - предимството на Volkswagen при електромобилните батерии



Admin17.03.2023г 

Инвестиции в мини - предимството на Volkswagen при електромобилните батерии

Германската автомобилна група Volkswagen планира да инвестира в мини, за да намали цената на батерийните клетки, да задоволи половината от собственото си търсене и да продава на трети страни, споделя пред Ройтерс Томас Шмал, член на борда на компанията, отговарящ за технологиите.

Най-големият производител на автомобили в Европа се стреми да превърне своето звено за батерии PowerCo в глобален доставчик на батерии, а не само да произвежда за вътрешните нужди на Volkswagen, посочва Шмал в интервю за медията.

PowerCo ще започне да доставя клетки на Ford Motor Co., които ще покрият нуждите на 1,2 милиона автомобила, които американският производител на автомобили изгражда в Европа на платформата MEB, разработена от Volkswagen, изтъква Шмал.

В дългосрочен план германската група планира да изгради достатъчно клетки, за да посрещне половината от вътрешното търсене на батерии, като повечето производствени мощности ще са разположени в Европа и Северна Америка, добавя технологичният директор.

Миннодобивният капацитет е в основата на това, изтъква Шмал. „Поради това трябва да инвестираме директно в мините“, добавя той.

Автомобилният производител си партнира чрез сделки за доставка с миннодобивни компании в Канада, където ще построи първия си завод за батерии в Северна Америка.

Източник: investor.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама