Новини » Автоновини

Ford се готви да съкрати над 1300 работни места в Китай заради слаби продажби



Admin15.05.2023г 

Ford се готви да съкрати над 1300 работни места в Китай заради слаби продажби

Ford Motor Co. планира да съкрати над 1300 работни места в Китай, тъй като продажбите на американския автомобилен концерн се свиват на най-големия пазар на превозни средства в света, съобщава Bloomberg, цитирайки местни медии, включително Economic Daily News.

Продажбите на едро на Ford в Китай паднаха през 2022 г. под половин милион броя за първи път от десетилетие, продължавайки спада от 2016 г., когато американският автомобилен производител достави 1,27 млн. автомобила и имаше пазарен дял от 4,6%. Този дял спадна до 2,1% миналата година, тъй като китайските потребители все повече залагат на електрическите превозни средства, произведени от Tesla Inc. и местни играчи като BYD Co.

„Нашите разходи не са конкурентни и работим вътрешно и с нашите партньори, за да намалим разходите във всички области“, написа говорител на Ford в отговор на имейл на Bloomberg News. „Можем да спечелим само чрез стегната и гъвкава организация. Тези действия са необходими, за да изградим по-здравословен и по-устойчив бизнес в Китай“, добавя говорителят. Той не уточнява колко точно работни места ще бъдат премахнати, нито времето за извършване на този процес.

Източник: investor.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама