Новини » Автоновини

Александър Анастасов от София е новият най-добър шофьор на България за 2023 годинаAdmin23.05.2023г 

Александър Анастасов от София е новият най-добър шофьор на България за 2023 година

Александър Анастасов е Най-добър млад шофьор на България за 2023 г. Шестото поред издание се организира от Съюза на българските автомобилисти (СБА) и е фокусирано върху пътната безопасност сред младите водачи, които са и най - уязвимата група шофьори. И тази година финалът се проведе в "София Тех парк", като младите момчета и момичета преминаха през редица изпитания, като майсторско шофиране за време, с топка в плитък съд, закрепен за предния капак на автомобил, преминаване през тесни коловози, реакция при настъпило ПТП, оказване на Първа долекарска помощ и разбира се, решаване на листовки от Закона за движение по пътищата. Състезателите отново бяха разделени в групи, като едната от тях беше водена отново с много желание от Европейската рали шампионка - Екатерина Стратиева.

Ето, как изглеждаше почетната стълба:

1. Александър Анастасов от София спечели 5 000 лв. за гориво от СБА, Платинена карта на СБА, ваучер за наем на автомобил от Топ Рент-а-кар, видеорегистратор от ДА "Безопасност на движението по пътищата" и подарък от "Инсаойл".

2. Любомир Ангарев от Дупница получи мобилен телефон Samsung Galaxy A23 осигурен от "Йеттел", Златна карта на СБА, видеорегистратор от ДА "Безопасност на движението по пътищата" и подарък от "Инсаойл".

3. Станислав Коларов от Велико Търново бе награден с ваучер за 4 бр. гуми от "Радиал" на стойност 400 лв., Сребърна Плюс карта на СБА, видеорегистратор от ДА "Безопасност на движението по пътищата" и подарък от "Инсаойл".

Тримата призьори получиха разбира се и купи и медали от СБА.

Всички останали финалисти получиха медали и грамоти за своето участие, Сребърни карти на СБА, както и подаръци от ДЗИ, а Български Червен кръст в лицето на Д-р Надежда Тодоровска - Зам.-генерален директор и ръководител направление „Социално-оперативни дейности“ в БЧК и Д-р Живка Димитрова награди най - добре представилите се на първата долекарска помощ.

Преди началото на тазгодишния финал, беше организирано демонстративно състезание за журналисти, което беше спечелено от Светослав Васев, следван от Асен Марков и Светослав Костов. Призьорите от медиите получиха купи, грамоти и подаръци от СБА и Инсаойл.

В тазгодишното издание се включиха малко над 600 участника, като след първия етап, който беше онлайн тест от въпроси от Закона за движение по пътищата, бяха избрани 20 финалисти. Международният финал, организиран от ФИА, тази година ще бъде в началото на м. октомври във Виена, Австрия.

Източник: СБА
Коментари

Добави коментар

Реклама