Новини » Изложения

Изложението за автоиндустрия и следпродажбен сервиз Automotive Expo Sofia отваря врати днес



Admin15.06.2023г 

Изложението за автоиндустрия и следпродажбен сервиз Automotive Expo Sofia отваря врати днес

Днес е откриването на изложението за автоиндустрията и следпродажбения сервиз Automotive Expo Sofia. В него от 15 до 17 юни над 60 компании ще представят най-новите продукти от света на автомобилния афтърмаркет, авточастите, аксесоарите, обслужването и консумативите. Всичко това ще се случи в симбиоза с Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в., съвместно реализирана от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и "Интер Експо Център".

„Комбинацията от представяне на най-новите продукти в международна обстановка, възможностите за бизнес развитие и съпътстващите събития е качество, високо ценено от присътващите“, споделят организаторите от "Интер Експо Център". Те напомнят, че Automotive Expo Sofia е ключово за България и Балканите. Само у нас в сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“, по данни на НСИ, са заети над 480 хил. души.

Automotive Expo Sofia отново е подкрепено от водещия световен бранд в сферата на афтърмаркета – Automechanika. В рамките на изложението ще се проведе АУТОМОТИВ КАРИЕРЕН ФОРУМ, реализиран от "Аутомотив Клъстер България" и "Интер Експо Център". В него специалисти от автомобилния и ИТ сектор ще се запознаят с актуални предложения за кариерно развитие. Automotive Expo Sofia 2023 обединява усилия с INTER DRONE EXPO – форматът за дронове, безпилотни системи, въздушна мобилност, умни градове, електромобилност, дигитализация, киберсигурност и безопасност.

Класическите и ретро автомобилите завладяват София

Паралелно с Automotive Expo Sofia международната публика ще може да посети Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в., съвместно реализирана от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и "Интер Експо Център". 40 автомобила от всички епохи на XX в., носители на награди от много конкурси, ще приковат вниманието. Колекционерите са членове на клубове от страната, на отделни фирми и музеи, всички изключително влюбени в своето хоби. Това ще бъде първата подобна изложба на закрито в България.

Сред автомобилите е Ferrari 400i – първия модел на Черния кон с автоматични скорости. Между 1979-1985г. от него са произведени само 665 броя с ляв волан. А колата, която публиката в София ще види, е носител на отлчието „The best of show“ през 2021 г.

Единственото Порше 928 GTS в България също ще бъде в залите на "Интер Експо Център". Колата е наградена с 1-во място за следвоенни купета през 2021 г. от конкурс в Правец. Тя е една от само 2904-те бройки от този модел, сред които едва 1688 са с автоматични скорости като тази, която ще видим. Парелелно с това вниманието ще прикове и BMW 635CSI от 1981 г., носител на наградата за най-автентичен автомобил от конкурса „Дръстър“ през 2018 г.

Ще открием и изключителната 7-местна лимузина Packcard Custom Super Clipper Eight от 1947 г. Сред останалите автомобили са BMW Coupe 700, BMW Izeta, Citroen ID 19, Москвич 407, Peugeot 201 пикап, специално Renault и много други.

Искате да посетите изложение Automotive Expo Sofia и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в.? Нужно е единствено да закупите своя билет през онлайн-портала www.automotive-expo.bg и на касите на "Интер Експо Център" в дните на изложението.

Източник: ИЕЦ




Коментари

Добави коментар

Реклама