Новини » Кола на месеца

Tesla започва производството на Cybertruck с две години закъснениеAdmin17.07.2023г 

Tesla започва производството на Cybertruck с две години закъснение

Почти четири години след като Илон Мъск представи дебютния пикап на Tesla, автомобилният производител създаде първия си Cybertruck, пише Bloomberg.

Компанията сподели това в профила си в Twitter, публикувайки снимки на работници с жилетки и каски, събрани около превозното срество.

Когато Мъск за първи път показа прототипа на пикапа през ноември 2019 г., планът беше производството да започне две години по-късно.

Предприемачът смекчи очакванията за това колко бързо Tesla ще увеличи производството, като по време на годишната среща на компанията през май каза, че необичайният дизайн на пикапа носи своите предизвикателства. По думите му купето ще бъде направено от неръждаема стомана, която може да е по-скъпа, както и по-трудна за оформяне и заваряване.

„Ще направим толкова, колкото хората искат и могат да си позволят“, каза Мъск. „Ще бъде трудно да направим цената достъпна, защото това е нова кола, нов метод на производство.“

Все пак той уточнява, че производството ще е доста по-бавно и ограничено от това на другите превозни средства, правени от компанията.

Източник: investor.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама