Новини » На път

Ще бъде ограничено движението в частта Буховци – Белокопитово на АМ „Хемус“ за изпитвания на трасетоAdmin26.07.2023г 

Ще бъде ограничено движението в частта Буховци – Белокопитово на АМ „Хемус“ за изпитвания на трасето

От 20 часа на 31 юли /понеделник/, до 8 часа на 2 август /сряда/ ще бъде ограничено движението в двете посоки от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ /от км 310 до км 327/. Временната организация на трафика е за изпитвания на пътната настилка, заложени в техническия проект за изграждане на участъка. 16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г. Целта на измерванията, които ще направи изпълнителят на проекта, е проверка на характеристиките на пътната настилка – равност, носимоспособност и др. По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни .


При изпълнение на измерванията движението ще се пренасочва по път I-4 Търговище – Шумен.

Трафикът ще бъде спрян само в посока Варна от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ и пренасочен по път I-4 Търговище – Шумен през три нощи:

- от 20 ч. на 2 август до 8 ч. на 3 август;

- от 20 ч. на 3 август до 8 ч. на 4 август;

- от 20 ч. на 8 август до 8 ч. на 9 август.

От 20 часа на 7 август до 8 часа на 8 август ще бъде спряно движението само в посока София от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“, като трафикът ще преминава по път I-4 Търговище – Шумен.

Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Напомняме на водачите да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
Коментари

Добави коментар

Реклама