Новини » На път

От 20 часа до 8 часа утре ще бъде ограничено движението в участък от АМ „Хемус“Admin31.07.2023г 

От 20 часа до 8 часа утре ще бъде ограничено движението в участък от АМ „Хемус“

Днес от 20 часа до 8 часа на 2 август /сряда/ ще бъде ограничено движението в двете посоки на АМ „Хемус“ от пътен възел „Буховци-Север“ до пътен възел „Белокопитово“. Временната организация на трафика е за изпитвания на пътната настилка, заложени в договора за изграждане на участъка. 16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г. При изпълнение на измерванията движението ще се пренасочва по път I-4 Търговище – Шумен. По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни.

Целта на измерванията, които са част от гаранционното обслужване на участъка, е проверка на техническите характеристиките на пътната настилка – равност, носимоспособност и др., както и проверка на експлоатационното състояние на магистралния участък, включително от строителния надзор.

Трафикът ще бъде спрян само в посока Варна от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ и пренасочен по път I-4 Търговище – Шумен през три нощи:

- от 20 ч. на 2 август до 8 ч. на 3 август;

- от 20 ч. на 3 август до 8 ч. на 4 август;

- от 20 ч. на 8 август до 8 ч. на 9 август.

От 20 часа на 7 август до 8 часа на 8 август ще бъде спряно движението само в посока София от пътен възел „Буховци-Север“ до пътен възел „Белокопитово“, като трафикът ще преминава по път I-4 Търговище – Шумен.

Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Напомняме на водачите да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Източник: АПИ
Коментари

Добави коментар

Реклама