Новини » Спорт

В третия сезон на първата в света електрическа едномаркова рали купа „ADAC Opel Electric Rally Cup“Admin02.08.2023г 

В третия сезон на първата в света електрическа едномаркова рали купа „ADAC Opel Electric Rally Cup“

В третия сезон на първата в света електрическа едномаркова рали купа „ADAC Opel Electric Rally Cup“ яко навлиза и светът на жените. Заедно с гост-пилотката Синди Алеман, не по-малко от девет дами бяха разположени от лявата или дясната страна на пилотската кабина на 100 квт/136 к.с. акумулаторна електрическа Opel Corsa Rally Electric по време на Рали дю Шабле в Швейцария.

В началото на сезон 2023 на ADAC Rallye Sulingen мъжката конкуренция очевидно трябваше да приеме, че в никакъв случай не само олимпийската идея движи жените в ралито, когато Сара Румо каза впечатляващо „bonjour“ с най-добро време в първият специален етап.

Тя не се чувства като непозната в света на мъжете: „Преследвам целите си и се опитвам да се утвърдя срещу конкуренцията – независимо от пола. Точно затова намирам шампионата ADAC Opel Electric Rally Cup за толкова интересен. Всеки има един и същи автомобил, само екипажът в кабината прави разликата".

Ако жените все още са по-слабо представени зад волана на състезателна кола в сравнение с техните съперници мъже, балансът е много по-равномерен сред рали навигаторите. По-скоро жените дори са много популярни на "горещия стол".

„Мисля, че жените не просто бързат, те мислят повече и се опитват да анализират нещата спокойно, преди да се захванат с тях. Жените обикновено са по-спокойни и по-способни да свалят стреса от шофьора. Те са склонни да бъдат добре организирани и могат да държат много неща на фокус едновременно“, обяснява 29-годишната Джули Амблар, чийто баща е бил рали пилот, а майка й му е навигатор.

Корнелия Неменич, която наскоро отпразнува третата си победа за сезона в ADAC Opel Electric Rally Cup заедно с Макс Райтер на рали Weiz, споменава друг аспект: „Жената обикновено е по-малка и по-лека от мъжа, което е за много шофьори важен фактор. Психологията със сигурност също играе роля. Женският глас може да има успокояващ ефект върху пилота."

Източник: българскишофьори.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама