Новини » Автоновини

Новият Mitsubishi Colt може вече да бъде поръчван



Admin11.08.2023г 

Новият Mitsubishi Colt може вече да бъде поръчван

оделът отбеляза своята премиера през юни 2023 г. и новият Mitsubishi Colt вече може да бъде поръчан. Всеки, който бързо реши да закупи малкия автомобил, свързан технически с Renault Clio V, ще получи отстъпка от производителя. От октомври 2023 г. Colt ще се върне в шоурумите на Mitsubishi с нова визия след десетгодишна пауза в обновяване на модела.

За първи път има модел Colt освен с два бензинови двигателя и с хибридно задвижване (HEV). Малкият японец съчетава традиция с иновация. Ниските емисии, ниският разход на гориво и уважаваното съотношение цена-производителност се съчетават с комфорт и съвременен дизайн.

От 1978 г. Colt е символ на надеждност и издръжливост. Повече от 420 000 копия са продадени от пускането му на пазара. В допълнение към основния модел с 1,0-литров, трицилиндров, бензинов двигател с многоточково впръскване, петстепенна механична скоростна кутия и мощност от 49 кВт/67 к.с., Colt се предлага и в по-мощна версия с 1,0-литров, трицилиндров, бензинов двигател с турбокомпресор с мощност 67 кВт/91 к.с., съчетан с многоточково впръскване и шестстепенна механична скоростна кутия.

Акцентът в моделната гама е Colt с хибридно задвижване (HEV), който съчетава 1,6-литров бензинов двигател с два електрически мотора и автоматична многорежимна трансмисия. По този начин автомобилът постига мощност от 105 кВт/143 к.с. В базовата версия моделът вече разполага с автоматичен круз контрол с ограничител на скоростта, разпознаване на пътни знаци (TSR), активна система за предупреждение при напускане на лентата (LKA) и система за предупреждение за сблъсък с разпознаване на пешеходци и велосипедисти и асистент за аварийно спиране (FCM+ ). Има и електрически регулируеми и отопляеми външни огледала, климатик, сензори за светлина и дъжд и bi-LED фарове за възможно най-добра видимост.

Вариантът на оборудване "Plus", който се предлага и при трите различни двигателя с 16-инчови алуминиеви джанти, осигурява още повече комфорт. Colt се предлага и като хибрид (HEV) от версията Plus с 16-цолови лети джанти. Отопляем кожен волан, автоматичен климатик, индуктивно зареждане, двустепенно отопление на предните седалки и силно затъмнени стъкла от B-колоната (незащитено стъкло) повишават комфорта на автомобила. Има също предни и задни помощни средства за паркиране, камера за заден ход с насочващи линии и система за интелигентен ключ, включително бутон за стартиране/стоп за безключов достъп до автомобила.

Източник: Български шофьори





Коментари

Добави коментар

Реклама