Новини » Крими

Експлозия на бензиностанция в Дагестан уби най-малко 27 души



Admin15.08.2023г 

Експлозия на бензиностанция в Дагестан уби най-малко 27 души

Двадесет и седем души загинаха при експлозия в бензиностанция край Махачкала, предаде ТАСС. Сред жертвите има три деца, а почвев от 100 души са ранени. Десетима от тях са в критично състояние.

Инцидентът е станал в понеделник вечерта. Две от осемте цистерни на бензиностанцията са се взривили. Има риск от нова експлоция, а сегашната - е предизвикала силен пожар.

По последни данни площта на пожара е 500 квадратни метра. Взривът е бил чут и извън Махачкала.

В овладяването на пожара участват над 70 души, които използват и 20 единици противопожарна техника. Полицаи и служители на градската управа отвеждат хората от местопроизшествието. В района на Махачкала, където стана експлозията, подаването на газ е ограничено.

По данни на районната прокуратура е организирана проверка във връзка с пожара в бензиностанция. Държавният секретар на Република Дагестан Магомед-Султан Магомедов, както и кметът на Махачкала Юсуп Умавов и неговите заместници пристигнаха на мястото на инцидента.

На мястото на трагедията пристигна и градският прокурор Шамил Магомедов. Виктор Фисенко, първият заместник-ръководител на руското министерство на здравеопазването, отлетя за Дагестан.

На семействата на жертвите ще бъде предоставена цялата необходима помощ, обяви пред ТАСС президентът на Дагестан.

Източник: news.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама