Новини » На път

4 млн. лв. са предвидени за пътна инфраструктура в Бургас и АсеновградAdmin17.08.2023г 

4 млн. лв. са предвидени за пътна инфраструктура в Бургас и Асеновград

Две решения, приети от кабинета, одобряват финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Община Бургас ще получи до 3 390 564 лв. с ДДС от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. Парите са за изграждане на елементи на общинска пътна инфраструктура: "Нова улица от о.т.1 - о.т.2 - о.т.3 до о.т.4 за обслужване на УПИ П-3860, бивш масив 19, местност "Оникилика", гр. Бургас", част пътна: I-ви етап, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ - улично осветление.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект "Изграждане на предприятие за брониране и производство на военна техника" в Бургас на "Интернешънъл Арморд Груп БГ" ЕООД. Инвестицията по проекта е в размер на 20.821 млн. лв. По проекта първоначално ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С изграждането на техническа инфраструктура се създават условия за реализиране и на бъдещи инвестиционни намерения. Трасето на улицата съответства на предвижданията на Общия устройствен план (ОУП) на община Бургас и на Генерален план за организация на движението на град Бургас. Новата инфраструктура ще обслужва също "Атлантик" АД, "Термопласт" АД, "Чикън Груп" ООД, "Дени Лайтинг" ЕООД, които извършват дейност в областта на търговията, производството и хранително-вкусовата промишленост, както и Затворническото общежитие от открит тип "Житарово" и всички потенциални инвеститори.

През 2024 г. държавата няма взима заеми и да дава гаранции за нови инвестиционни проекти

Община Асеновград пък ще получи до 830 917 лв. с ДДС, отново от бюджета на Министерството на иновациите и растежа . Средствата са за изграждане на "Улица по общински път с ИД № 00702.506.148 в ПЗ "Север" и връзка с ул. "Индустриална" и Водопровод и канализация по общински път с ИД 00702.506.148 в ПЗ "Север".

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на инвестиционния проект "Завод за производство на ски" в Асеновград на "Амер Спортс България" ЕООД. Инвестицията по проекта е в размер на 10.7 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 125 нови работни места. Общината предвижда проект, в който градският транспорт ще има достъп до промишлена зона "Север". Това ще даде възможност на служителите на заводите в района да използват градския транспорт и ще спомогне за намаляване на вредните емисии.

Новата довеждаща техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели, които досега са нямали изградена пътна и водопроводна мрежа. Това са имоти с номера: 00702.506.152 - урбанизирана територия; 00702.506.55 - урбанизирана територия, общинска собственост; 00702.506.57 - урбанизирана територия. 

Източник: news.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама