Новини » Автоновини

От 28 август до 31 август през нощта за четири часа ще бъде ограничено движението по Дунав мостAdmin25.08.2023г 

От 28 август до 31 август през нощта за четири часа ще бъде ограничено движението по Дунав мост

От 28 август /понеделник/ до 31 август /четвъртък/, от 22 часа до 2 часа, ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе. Временната организация на движението е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на моста. По време на ограничението за всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването и в двете посоки през Граничния контролно-пропускателен пункт „Русе Дунав мост“.

Предстоящото спиране на движението за 4 часа през нощта е консултирано с българските и румънските граничните служби и митниците, тъй като по това време от денонощието натовареността на граничния пункт е по-малка.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.

Програмата на агенцията предвижда до края на август да бъде обявена обществена поръчка за основен ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект, тъй като съоръжението е в тежко състояние. Основен ремонт на моста до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Източник: АПИ

 
Коментари

Добави коментар

Реклама