Новини » Крими

Задържана е престъпна група, занимавала се със заличаване и подмяна на идентификационни номераAdmin30.08.2023г 

Задържана е престъпна група, занимавала се със заличаване и подмяна на идентификационни номера

Работата по случая е започнала още през януари 2022 г. след сигнал за сменен идентификационен номер на скъпа кола, открадната от Германия. В резултат на активно проведеното разследване, в което се включили и служители от ГДНП, СДВР и ОДМВР-Враца, била установена шестчленна престъпна група, занимавала се със заличаване и подмяна на идентификационни номера на моторни превозни средства.

На 25 август е извършен ареста на тартора на групата – 54-годишен. Задържането му е осъществено на адрес във врачанското село Алтимир, докато пренабивал рамата на товарен автомобил. Според първоначалните данни превозното средство било подготвяно за застрахователна измама.

Групата е действала изключително конспиративно на територията на цялата страна и при строга организация. На практика никой не е имал достъп до тартора, връзката се е извършвала чрез съпругата му. Всеки от членовете имал конкретна задача – един подготвял плаките с новите номера на рамите, друг подправял документите за регистрация в Пътна полиция, трети отговарял за логистиката. Таксата за „услугата“ била 6000 лева за всеки автомобил.

За престъплението са обвинени общо шестима души. Един от тях е с “парична гаранция” в размер от 10 000 лв. На другите все още мярка за неотклонение не е поискана.Подробности около проведеното разследване оповестиха директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов, районният прокурор на Пловдив Петър Петров и заместникът му Атанас Илиев.
Коментари

Добави коментар

Реклама