Новини » Любопитно

Филмът „Ферари“ на режисьора Майкъл Ман бе представен във Венеция



Admin01.09.2023г 

Филмът „Ферари“ на режисьора Майкъл Ман бе представен във Венеция

7,5 мин. овации за филма „Ферари“ на режисьора Майкъл Ман снощи във Венеция. Филмът разказва историята на Енцо Ферари, основател на автомобилния производител Ferrari. Джордж Клуни, Люк Бесон Адам Драйвър, Ема Томпсън и още знаменитости се появиха в италианския град.

"Ферари" е един от най-очакваните филми за годината и може би най-важният в кариерата на Майкъл Ман, тъй като филмирането на тази история е негова мечта от десетилетия.

Вече налице е и първият трейлър, който ни разкрива Адам Драйвър в ролята на Ферари и Пенелопе Круз като съпругата му Лаура.

Цялата история е основана на биографичния роман от 1991 година "Енцо Ферари: Човекът и машината" на американския журналист Брок Йейтс и се фокусира върху легендарното автомобилно състезание "Миле Миля".

Действието се развива през 1957 година, когато е последното издание на изключително тежкото рали с дължина от над 1000 мили през пътищата на Италия.

Енцо Ферари залага всичко на успеха в състезанието, притиснат от заплаха от банкрут и сериозни семейни проблеми. Нестабилният му брак с Лаура вече е разбит заради загубата на сина им Дино година по-рано, а се оказва, че Енцо има и незаконен син от любовницата си Лина Ларди.

По-голямата част от филма е заснета в района на град Бреша, където е започвало и свършвало ралито "Миле Миля".

"Ферари" не е обвързан с работата на големите холивудски студия, които в момента са напълно парализирани от стачката на сценаристи и актьори.

"Произходът на филма и съдържанието на сценария не се вписват във вида филми, който се харесват на конвенционалната студийна система", споделя Ман за Variety.

"Наистина е страхотно, че направихме независим филм, който се разпространява от независимия дистрибутор Neon", допълва още той.

Официалната премиера на "Ферари" е предвидена да се случи на тазгодишното издание на филмовия фестивал във Венеция, а широкото разпространение по кината започва от 25 декември.

Източник: webcafe.bg, Снимки: ЕПА/БГНЕС





Коментари

Добави коментар

Реклама