Новини » Автоновини

Докато няма евтин електромобил, европейците ще залагат на бензинаAdmin12.09.2023г 

Докато няма евтин електромобил, европейците ще залагат на бензина

Потребителите в Европа все още чакат за конкурентна електрическа кола на достъпни цени. Докато това не се случи в Европа ще продължава да има по-голям интерес към бензиновите им конкуренти. В сегашните обстоятелства индустрията е затруднена да произвежда такъв тип автомобил на конкурентни цени. Това каза Фелипе Муньос, автомобилен анализатор в JATO Dynamics, в рубриката „Автомобилите в развитие“ с водещ Веселина Спасова.

Изданието на тазгодишното автомобилно изложение в Мюнхен се отличава от другите с по-засиленото политическо послание на европейската индустрия. Заявката казва „ето ние все още сме тук, все още сме силни и се развиваме.“ След годините, прекарани в пандемия, кризата с доставките, всички проблеми за индустрията, спряхме да сме свидетели на подобни международни автосалони в Европа, но сега бариерите падат. Наблюдаваме един абсолютен отговор на все по-засилените издания на китайски автомобилни изложения.

Пазарът на електромобили е сред важните теми на събитието. Електрическите коли са в полезрението на производството в Европа, разбира се следвайки натискът, който китайската индустрия прилага върху Европа. Този натиск се засилва и това е поводът, поради който виждаме как този тип автомобили се налага и показва какво да очакваме през следващите години от пазара.

Тенденциите на този пазар в следващите години ще се съсредоточи върху въпросът с батериите на електромобилите в различни диапазони и тяхното подобрение. Батерии, които могат да се зареждат по-бързо, като това все още е основна загриженост на индустрията, с подобряването на зарядната инфраструктура и зарядната мрежа. Въпросът е дали индустрията ще може да измисли електрическо превозно средство на достъпна цена, което да може да се конкурира на пазара в краткосрочен план.

„Подобряването на зарядната инфраструктура и зарядната мрежа също са важна тема, но големият въпрос е дали индустрията ще бъде способна да стане достатъчно конкурентна на пазара за електрически автомобили и как ще се представи индустрията. Най-голямото предизвикателство е свързано с батериите.“

Муньос споделя, че електрическите превозни средства са идеалното решение за градската мобилност и облекчение за много шофьори. Хората, които притежават електрически коли са загрижени за батерията, за това най-добрият избор за момента е да се карат в градовете.

Китай е нов играч, който възприе пътя на електромобилите бързо, за да може да намали разликата с американската, японската, корейската и европейската автомобилна индустрия. Ето защо ще продължим да виждаме все повече китайски електрически автомобили и по-голям напредък по отношение на софтуера и стойността на изпълнението. В азиатската страна средната цена на електрическите автомобили е по-ниска от тази на бензиновите. Но това е изключение, което не се среща никъде другаде по света.

Източник: bloombergtv.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама