Новини » Автоновини

Национален протест на земеделските производители предвижда блокади на пътища днес



Admin18.09.2023г 

Национален протест на земеделските производители  предвижда блокади на пътища днес

Земеделските производители излизат на национален протест, заради решението на парламента да не бъде продължена забраната за внос на зърно от Украйна. Предвиждат се блокади на гранични пунктове и главни пътища. 

В Югоизточна България протестиращите ще блокират Петолъчката, кръговото на Ахелой, пътя Варна–Бургас след автомагистралата при отбивката за Аврен и детелината Сливен-Ямбол.


За Централна южна България протестът е обявен край с. Труд, в Стара Загора в квартал Кольо Ганчев, и при детелина на пътя Стара Загора-Хасково и на пътя Пловдив-Свиленград. Около 300 протестиращи с над 150 трактора и фадроми излизат на протест в 9:00 в Стара Загора. Градът е едно от 15-те места, които са част от националният протест на земеделските производители.

Под мотото „Да спасим българското земеделие“, те ще се съберат традиционно в района на кв. „Кольо Ганчев“ и ще стартират шествието към столицат

Зърнопроизводителите настояват за забрана на вноса на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна. Часове преди протеста премиерът Николай Денков заяви готовност за подновяване на диалога във всеки един момент.

Източник: БНРallszg.com
 




Коментари

Добави коментар

Реклама