Новини » На път

Дните на безопасността на пътя продължават до 22 септемвриAdmin19.09.2023г 

Дните на безопасността на пътя продължават до 22 септември

До 22 септември ще се проведат Дните на безопасността на пътя. Тази година те ще се проведат под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save live“). В рамките на кампанията за осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, като датата, определена за тази година е 20 септември.

Заложената цел е организиране на събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Всеки може да бъде партньор на кампанията и да се присъедини като организира свои събития, инициативи, мероприятия и дейности, които да реализират самостоятелно или с други партньори. Идеята е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. ROADPOL отново призовава да се разшири обхвата на кампанията и тя да получи по-широко географско разпространение, като повече събития се регистрират през социалните мрежи.

Повече информация и как можете да организирате събитие може да намерите на страниците на Пътна полиция, ГДНП и на ROADPOL.
Коментари

Добави коментар

Реклама