Новини » На път

Натоварено е движението по обходните маршрути в Старозагорско заради блокадите на миньорите



Admin03.10.2023г 

Натоварено е движението по обходните маршрути в Старозагорско заради  блокадите на миньорите

Пет са към този момент блокираните от протестиращите миньори ключови пътни участъци в Старозагорско, съобщи комисар Илиян Илиев, началник на „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Стара Загора.

Това са път I-5 от Хасково за Стара Загора, АМ "Тракия" в отсечката от Нова Загора до пътен възел "Свобода" при двете детелини, Прохода на Републиката при Гурково и пътя Раднево - Гълъбово на две места - при "Ремотекс" и при ТЕЦ "Брикел".

Товарните автомобили се пренасочват през Тополовград - Елхово - Ямбол - Ришки проход.

Засилен е трафикът и по всички въведени обходни маршрути, като най-натоворено е движението между с.Памукчии до Стара Загора и от Нова Загора до пътен възел "Свобода". През блокадите се пропускат безпрепятствено само линейки и специализирани автомобили, допълни комисар Илиев. Той препоръча на водачите на автомобили да шофират с повишено внимание и да спазват скоростните режими. 

На петия ден от протестите на енергетици и миньори контактна група от протестиращи тръгва към столицата за среща с властта.

Дотук се стигна, след като вчера първата покана за среща с премиера Денков в Мините бе отказана от протестиращите, а по-късно премиерът промени форматът и мястото на разговорите - в тях вече са поканени и потвърдили, че ще присъстват парламентарните групи на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ.

Пред блокиралите АМ Тракия в петия ден от протестите лидерът на Подкрепа в Мини "Марица-изток" Бисер Бинев заяви, че волята на хората са на разговорите да присъстват представители на всички парламентарни групи. Ако това не се случи, контактната група няма да участва в срещата. А тя е насрочена за 11 часа в Народното събрание.. От вчера са ясни и основните искания на протестиращите. Те са формулирани в шест точки. 

Източник: БНР




Коментари

Добави коментар

Реклама