Новини » Еко-ауто

Toyota дава заявка за два нови електрически модела



Admin17.10.2023г 

Toyota дава заявка за два нови електрически модела

Японският автомобилен производител Toyota ще покаже на изложението Japan Mobility Show 2023 в Токио два концептуални модела на електрически превозни средства с батерии FT-3e и FT-Se. Двата концептуални модела - компактният SUV FT-3e и спортното купе FT-Se, ще представят бъдеще, трансформирано от електрификация и интелигентност, заедно с новата стойност на изживяването, предлагана от автомобилите.

Toyota вярва, че бъдещата мобилност ще надхвърли предоставянето на физически инструменти за транспорт, за да се превърне в партньор в стила на живот, тясно свързан с индивидуалните ценности на всеки клиент. Наред с контрола с висока чувствителност и завладяващия дизайн, тези два уникални електрически модела се превръщат в единствени по рода си ценени превозни средства.

Електрическите концепции FT-3e и FT-Se предлагат радостта от персонализацията на пътуването, както и удобни функции за безпроблемно сърфиране в каналите за информация, докато сте на борда. Двата концептуални модела ще бъдат изложени на щанда на Toyota на тема "Нека променим бъдещето на автомобилите - намерете своето бъдеще". Изложението в Япония ще се проведе от 26 октомври до 5 ноември.

Концептуалният електрически модел FT-3e от следващо поколение ще обогати ежедневието на клиентите с нови изживявания при шофиране и персонализирани услуги, задвижвани от иновативни технологии. Той допринася за постигане на въглеродна неутралност и създаване на по-добър свят чрез свързване с обществото като средство за пренос на енергия и данни от превозното средство и заобикалящата го среда.

Външният дизайн съчетава както усъвършенстван стил, така и естетика, като същевременно запазва линиите и повърхностите, които изграждат каросерията, възможно най-прости. Дигиталните дисплеи, преминаващи от долната странична част на каросерията до горната врата, предоставят информация, включително и за зареждане на батерията, температура на борда и качество на въздуха в интериора, когато водачът се приближи до колата.

Високопроизводителният спортен електрически модел FT-Se е предложен като една от опциите за спортни автомобили във въглеродно неутралната ера, включващ опита, натрупан в усилията на Toyota Gazoo Racing да прави все по-добри автомобили чрез моторните спортове. FT-Se споделя основните компоненти с FT-3e, като се стреми към допълнителна стабилност при управление и аеродинамични характеристики.

Toyota се зае да създаде кола, която продължава да се развива заедно с водача чрез софтуерни актуализации. Широки и ниски пропорции, заедно с елегантен и авангарден силует намаляват аеродинамичното съпротивление. Кокпитът от следващо поколение предлага интуитивен контрол и по-завладяващо шофиране. Ниският профил на арматурното табло осигурява добра видимост.

Източник: auto.dir.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама