Новини » Любопитно

Волфганг Порше с почетен „Златен волан” за цялостен принос



Admin07.11.2023г 

Волфганг Порше с почетен „Златен волан” за цялостен принос

На 7-ми ноември ще се състои връчването на наградите „Златен волан” 2023. Почетният „Златен волан” отива при Волфганг Порше!

Това е топ автомобилното събитие на годината: AUTO BILD и BILD am SONNTAG ще връчат днес (7-ми ноември 2023) в централата на издателството Аксел Шпрингер в Берлин, Германия за 47-ми път най-значимите автомобилни награди в Европа – „Златен волан”!

На гала-вечерта ще присъстват най-важните автомобилни мениджъри в Европа.

Един победител вече е обявен: получателят на почетния „Златен волан”. Волфганг Порше (80) ще бъде отличен за своя цялостен принос. Волфганг Порше ще получи наградата от легендата в автомобилните спортове Ханс-Йоахим Щук.

„Волфганг Порше олицетворява както никой друг мита Porsche и за много фенове от цял свят е лицето на спортната марка“, заяви главният редактор на AUTO BILD Германия Робин Хорниг. „Като визионер той извади Porsche на борсата и сега помага на марката в бъдещето на устойчивата мобилност. Радвам се, че той лично ще приеме почетния „Златен волан” за този изключителен принос тук в Берлин.“

„Златният волан” ще бъде връчен през 2023 г. в единадесет категории: „Най-добър автомобил до 40 000 евро“ и “ Най-добър автомобил до 50 000 евро“ бяха избрани от редакцията. Експертно жури избра победителите в категориите „Малък автомобил“, „Компактен клас“, „Среден клас“, „Висок среден клас“, „Висок/луксозен клас“, „Спортен автомобил“ и „Семеен автомобил“.

От 2022 г. електромобилите не се оценяват отделно в „Златния волан”, а участват наравно в надпреварата заедно с бензиновите и дизеловите модели. Награди на читателите се дават в категориите „Най-красив автомобил“ и „Употребяван автомобил“.

Източник: AUTO BILD




Коментари

Добави коментар

Реклама