Новини » Любопитно

Изкуствен интелект проверява качеството на лаковото покритие в завод на BMW



Admin08.11.2023г 

Изкуствен интелект проверява качеството на лаковото покритие в завод на BMW

За един работен ден в завода на BMW Group в Регенсбург се сглобяват до 1 000 екземпляра от моделите BMW Серия 1, BMW X1 и BMW X2, след което поемат към клиенти по целия свят.

„С производството на BMW X2 и неговия напълно електрически вариант BMW iX2, ние продължаваме да ускоряваме развитието на електрическата мобилност в Регенсбург,” казва директорът на завода Армин Ебнер. Той подчертава, че усилията на екипа са постигнали резултат, с който всички се гордеят: „Днешният старт на производството е мотивация за нашия екип.“ Производствените специалисти в Регенсбург са направили всичко през последните няколко месеца за производството на новото BMW X2, което да бъде интегрирано „безшумно“ в текущото серийно производство – от първите прототипи и предсерийни модели до обширни тестове за качество и цялостни мерки за квалификация за целия производствен екип.

„Заводът ни работи на пълни обороти. Допълнителните производствени обеми означават, че сега ще въведем нощна смяна в завода в Регенсбург – и работа на три смени в бъдеще“, каза Ебнер. До края на годината BMW Group в Регенсбург ще наеме около 500 нови служители и ще инвестира над 350 млн. евро в автомобилното производство.

Lean, green, digital: с BMW iFACTORY BMW Group също така поставя стандарти в Регенсбург и дава нова дефиниция на бъдещето на автомобилното производство. Така например заводът на BMW Group в Регенсбург е първият завод в автомобилната индустрия в света, който използва напълно дигитализиран и автоматизиран процес за проверка, обработка и маркиране на боядисани повърхности на автомобили с помощта на контролирани от AI (изкуствен интелект) роботи в серийното производство. Така заводът в Горен Пфалц прави още една стъпка към превръщането си в дигитална и интелигентно свързана в мрежа производствена мощност.

източник: AUTO BILD




Коментари

Добави коментар

Реклама