Новини » Крими

По "горещи" следи са заловени крадци на дизелово гориво от два тежкотоварни автомобила



Admin21.11.2023г 

По "горещи" следи са заловени крадци на дизелово гориво от два тежкотоварни автомобила

Двама жители на област Видин са задържани по „горещи“ следи за кражба на дизелово гориво от два тежкотоварни автомобила, спрели на отбивка на пътя Е 79 край Монтана. При кражбата снощи вечерта в землището на с. Винище, в района на местността Сухата чешма, били източени общо 240 литра дизелово гориво от резервоарите на две полуремаркета, прикачени към влекачи, собственост на фирми, управлявани от двама водачи, граждани на Гърция и Хърватия.

Посегателството е разкрито от служители на Участък "Огоста", които, след получена информация, установили двамата извършители в момент на източване на горивото. Те не се подчинили на полицейските разпореждания и побягнали в пресечена местност край пътя, зарязвайки 2 туби, пълни с около 70 литра гориво и маркуч, пъхнат в резервоара на полуремарке.

В хода на полицейските действия на около 100 метра от крайпътната отбивка, в посока Видин, е открит лек автомобил "Ауди А3" с видинска регистрация, със свалена капачка на резервоара и 2 празни туби от същия вид в багажния отсек. На около 30 метра пред автомобила на черен път била намерена и 30-литрова туба, пълна с дизелово гориво. В процеса на работа служителите на реда задържали извършителите – двама жители на област Видин, на 25 г. и 16 г.

По случая са иззети са веществени доказателства, в това число и лекият автомобил, водачите са дали обяснения.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. т. 4 от НК.




Коментари

Добави коментар

Реклама