Новини » Спорт

Eлхово се връща на картата на мотокросаAdmin05.03.2024г 

Eлхово се връща на картата на мотокроса

На 23 и 24 март Елхово ще бъде домакин на състезание по мотокрос за първи път от 3 десетилетия. Събитието се организира от мотоклуб Елхово Рейсинг с подкрепата на Община Елхово.

Състезателите ще бъдат разделени в 6 класа, сред които 65 кубика, 85 кубика, МX1, MX2, MX3 250 кубика и 450 кубика, това каза Яна Иванова от Елхово Рейсинг Клуб за ТВ „Диана“ Ямбол.

Тренировките, квалификациите и маншовете ще са на полигона край Елхово в местността „Дупките“, в дясно от пътя за село Трънково.

Състезанието е предвидено да бъде в два дни, като в съботния ден на 23 март ще бъдат тренировките, а в неделния ден ще бъде откриването на състезанието и самите стартове. На този етап организаторите очакват близо 60 участници, а интересът към състезанието е голям.

„Имаме запитвания от различни клубове от цялата страна и се надяваме да се получи едно добро състезание като за първа организация след толкова години.“, каза още Яна Иванова .

Мотокрос състезанието е включено в националния мотокрос календар като традиционно. Купите и наградния фонд ще бъдат осигурени от Община Елхово, предвидени са маterialno награди и ваучери за първенците, осигурени и от други спонсори.

Събитието ще бъде и по повод празника на Елхово, който ще бъде отбелязан на 30 март.

Източник: motosport.bg
 
Коментари

Добави коментар

Реклама