Новини » Спорт

Слаб старт за сезон 2024 във Формула 1Admin05.03.2024г 

Слаб старт за сезон 2024 във Формула 1

Сезон 2024 във Формула 1 започна изключително слабо за двамата пилоти на Алпин Естебан Окон и Пиер Гасли, които се оказаха в дъното на топ 20, както в квалификацията, така и в състезанието. Преди година в Алпин имаха амбиции как да се борят за нещо повече от 4-ото място в класирането при конструкторите, а сега основната тема в Бахрейн е докъде може да стигне пропадането на френския тим. Веднага след края на Гран При на Бахрейн вчера се появи информация, че две от ключовите фигури в тима са напуснали – става въпрос за техническия директор Мат Харман и за шефа на аеродинамичния отдел Дирк де Беер.

Информацията все още не е потвърдена официално от Алпин, но отборът може да се окаже в трудна ситуация, с оглед на това, че като заводски отбор от него се очаква много по-силно представяне. А524 показа, че има лош баланс, недостатъчна мощност и не притежава състезателно темпо, което да позволи на Окон и Гасли да се борят в средата на колоната.

Временният шеф на тима Бруно Фамен получи за постоянно поста преди три седмици и от него се очаква да спре срива, но ако това не се получи и през този сезон, то бъдещето на Алпин във Формула 1 определено ще е под въпрос.

Източник: sportal.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама