Новини » Любопитно

Продава се най-известната лимузина на легенда от "Бийтълс"



Admin05.03.2024г 

Продава се най-известната лимузина на легенда от "Бийтълс"

Mercedes-Benz 600 Pullman лимузина от 1970 година е обявен за продажба във Великобритания. Луксозният автомобил е направен специално за вокалиста на The Beatles Джон Ленън. Подробно за колата става дума във видео в YouTube канала на THJ .

Mercedes-Benz 600 W100 е най-скъпата кола за времето си. Общо са произведени само 2 677 такива коли, от които само 304 са 6.2-метрови лимузини Pullman. Освен Джон Ленън такива автомобили са притежавали Елвис Пресли, Джак Никълсън, Елизабет Тейлър, Мао Цзедун, Леонид Брежнев, Саддам Хюсеин и Силвио Берлускони.

За фронтмена на The Beatles е направен бял Mercedes-Benz 600 Pullman, като интериорът му е декориран с дърво, както и с черна кожа и велур. Джон Ленън поръчва радио Blaupunkt и професионален магнетофон Philips. В допълнение, пълният комплект на Mercedes-Benz 600 W100 включва люк, климатик, серво задвижвания за седалките, прозорците и капака на багажника.

Под капака е монтиран 6.3-литров V8 двигател с мощност 250 конски сили. Този агрегат работи съвместно с четиристепенна автоматична скоростна кутия, като така лимузината може да ускори до 200 км/ч.

Джон Ленън притежава този Mercedes-Benz 600 Pullman в продължение на няколко години, но решава да продаде лимузината, преди да се премести от Великобритания в Съединените щати. Факт е, че воланът на колата е разположен отдясно.

Джордж Харисън, друг член на The Beatles, решава да купи този Mercedes-Benz 600. Две години по-късно той продава колата на певицата от The Supremes Мери Уилсън. След това лимузината сменя собствениците си още няколко пъти. През 90-те години тази кола с невероятна история е възстановена във фабриката на Mercedes-Benz, а сега ще бъде продадена на търг.

Източник: Факти.бг




Коментари

Добави коментар

Реклама