Новини » Автоновини

Полицаи подариха цветя на дамите зад волана



Admin08.03.2024г 

Полицаи подариха цветя на дамите зад волана

По случай днешния Международен ден на жената служителите на реда в страната зарадваха изрядни шофьорки със специален подарък.

Полицаите в Стара Загора спираха за рутинна проверка автомобили, управлявани от жени, и след проверка на изрядността на документите им подаряваха саксия със зюмбюл.

Идеята е на директора на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Стара Загора старши комисар Лазар Христов. „Днес ще подарим цветя на жени водачи, пътници в автомобили или просто участници в движението, които не нарушават правилата за движение.

Цветята, които подаряваме, неслучайно са живи, в саксия, защото презумпцията е да пазим живота и здравето на пътя“, разказа началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Димитър Димитров.

Той допълни, че жените не очакват да получат подарък при проверка от МВР, но е хубава изненада за тях. Дамите, които получиха цветя, бяха изненадани за жеста и благодариха за специалния поздрав към тях.

Десетки жени водачи във Враца бяха изненадани с цвете при спирането им за проверка от екипи на „Пътна полиция“-Враца. На два основни булеварда униформените служители спираха само автомобилите, шофирани от жени и ги посрещаха с думите „Честит празник, госпожо! Личното ви очарование съчетайте с повишено внимание! И не само днес“.

Акцията е по повод 8 март, а инициативата е на ръководството на Областната дирекция на МВР. „Искаме да почетем нашите дами и заедно с това да им напомним, че както са очарователни, така трябва да бъдат и внимателни при управление на своите моторни превозни средства, и въобще, когато са участници в пътното движение“, обясни старши инспектор Димитров от „Пътна полиция“-Враца.

Източник: dariknews.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама