Новини » Автоновини

Hyundai и Kia започват сервизна акция на електромобили в САЩAdmin03.04.2024г 

Hyundai и Kia започват сервизна акция на електромобили в САЩ

Автомобилните марки Hyundai и Kia се ангажират със сервизна акция в САЩ, която засяга 147 110 електрически превозни средства на фона на опасения за възможни дефекти в зарядното устройство, което може да доведе до загуба на мощност по време на работа на електромобилите, съобщава Wall Street Journal, цитирайки американския регулатор за автомобилна безопасност.

Броят на засегнатите от акцията автомобили Kia достига 48 232 превозни средства модел EV6, докато Hyundai се ангажира да прегледа 98 878 коли Ioniq и Genesis, изтъква Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Устройството Integrated Control Charging Unit, вградено в превозните средства, може да се повреди и да спре да зарежда 12-волтовата батерия, което създава риск от загуба на задвижваща мощност.

Отделно, южнокорейските марки стартираха друга сервизна акция, засягаща 170 хил. електромобила в Южна Корея поради същия проблем.

Собствениците на въпросните автомобили могат да проверят превозните си средства, за да сменят зарядното устройство, ако е необходимо, и да актуализират софтуера му безплатно, изтъкват регулаторите в САЩ и Южна Корея.

Kia е продала 111 545 електрически автомобила в световен мащаб миналата година, докато при Hyundai продажбите достигат 158 110 броя, изчислява BloombergNEF. Kia е продала общо 3,08 милиона автомобила през 2023 г., в сравнение с 4,22 милиона автомобила за Hyundai.

Източник: investor.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама