Новини » Автоновини

Звеното на GM за автономни коли подновява тестовете във Финикс



Admin09.04.2024г 

Звеното на GM за автономни коли подновява тестовете във Финикс

Подразделението на General Motors Co. за автономни превози Cruise ще рестартира тестовете на своите роботаксита във Финикс, отбелязвайки важна стъпка в опитите на бизнеса да възобнови услугата след изтеглянето на всички превозни средства миналата година, съобщава Bloomberg.

Компанията е готова да обяви и започне тестването още във вторник, разкриват източници, запознати с въпроса. През последните месеци Cruise преговаря с длъжностни лица в 20 градски района, където преди това е управлявала парк от роботаксита или е започнала да картографира маршрутите в подготовка за пускането им. Финикс е естествено място за стартиране на това, тъй като звеното на GM вече разполага с превозни средства в района, а градските власти бяха отворени към идеята за тяхното завръщане, изтъква един от източниците, пожелал да запази анонимност.

Говорител на Cruise заяви по имейл, че компанията „не е определила график за повторно внедряване на услугата. „Ние сме в процес на преговори с длъжностни лица на избрани пазари, за да съберем информация, да споделим актуализации и да възстановим доверието”, изтъква говорителят.

Завръщането на колите на Curise по обществените пътища е важно за главния изпълнителен директор на GM Мари Бара, която обеща да изведе производителя на автомобили до лидерство при електрическите превозни средства и технологиите за самостоятелно управление по време на своето управление. Бизнесът с роботаксита трябваше да бъде ключова част от нейната цел да удвои приходите на групата до 280 млрд. долара до 2030 г. С проблемите на Cruise и забавянето на растежа на продажбите на електромобили обаче тази цел изглежда по-трудна за постигане.

Компанията за роботаксита иска да спечели доверието на обществеността, след като една от колите ѝ блъсна пешеходец в Сан Франциско през октомври. След инцидента калифорнийските регулатори твърдят, че Cruise първоначално е скрил ключови кадри и подробности за инцидента, което в крайна сметка е довело до отнемане на лиценза на компанията в Калифорния.

След това Cruise спря всички операции в цялата страна, прие оставката на основателя и бивш главен изпълнителен директор Кайл Фогт, освободи девет топ мениджъри и съкрати една четвърт от работната си сила. По-късно компанията нае нов директор по безопасността.

Връщането на роботакситата на пътищата ще бъде само първата стъпка в дългия път към възстановяването за Cruise. Когато се случи инцидентът през октомври, Cruise предлагаше услугите си в Сан Франциско, Остин и Финикс. Компанията също така събираше данни в подготовка за евентуално стартиране на дейност в Атланта, Сиатъл, Маями и Роли, Северна Каролина.

Източник: investor.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама