Новини » Автоновини

Как да постигнем икономично шофиранеAdmin19.06.2024г 

Как да постигнем икономично шофиране

През последните години се сблъскваме с покачващи се цени на горивата, които превръщат автомобила в скъпо удоволствие. За да се справят с тези високи цени, много шофьори се опитват да оптимизират своята употреба на гориво, като използват по-икономични автомобили, следват техники за пестеливо шофиране и търсят алтернативни, като електрически и хибридни автомобили.

Цените на горивата са динамични и се променят в отговор на множество фактори – пандемии, войни и т.н. Въпреки че не можем да контролираме международните цени на горивата, можем да предприемем стъпки за оптимизиране на нашата употреба на гориво и да потърсим алтернативни решения за намаляване на въглеродния ни отпечатък.

Изключително важно е да се научим да шофираме по-икономично и екологично. Този преход не само ще ни помогне да спестим пари, но и ще подпомогне устойчивото бъдеще на нашата планета. Добрата новина е, че има различни методи и техники за пестене на гориво и намаляване на въглеродния отпечатък от използването на автомобила.

Редовна поддръжка на автомобила

Редовната поддръжка на автомобила е ключова за дълготрайната и икономична експлоатация. Правилната работа на двигателя, чистите въздушни и горивни филтри, както и прясното моторно масло са от съществено значение за оптималната работа на вашата кола. Правилната грижа за всички автомобилни системи може да подобри икономичността на горивото с до 10%.

Редовна проверка на системите

Проверката на системите на автомобила като въздушния филтър, сондите за кислород, свещите и други, може да подобри производителността на двигателя и ефективността на горивото. Редовната поддръжка и подмяната на износените или повредени части са ключови за оптимизиране на икономичността на горивото.

Въпреки това със своя SUV Purosangue, пуснат на пазара през 2022 г., Ferrari показа, че може да постигне успех, разширявайки се отвъд традиционните двуместни, ниски спортни автомобили.

„Има нарастващо търсене на Ferrari и тези коли имат шанс да посрещнат част от него, без да компрометират ексклузивността“, казва Фабио Калдато, портфолио мениджър в AcomeA SGR, която държи акции на Ferrari.

Списъците с чакащи за някои модели могат да надхвърлят две години.

„Да бъдеш в списъка на чакащите само по себе си е символ на определен статут“, изтъква Калдато, отбелязвайки увеличаването в броя на потенциалните богати клиенти на развиващите се пазари, като Индия и Близкия изток.

Втори електрически модел

Новата фабрика в Маранело ще осигури на Ferrari допълнителна линия за сглобяване на автомобили и ще произвежда бензинови и хибридни автомобили, както и нови електрически предложения плюс компоненти.

Тя ще заработи напълно след три до четири месеца, изтъква източникът.

В процес на разработка е втори електрически модел, като развитието му се намира в ранен етап. Компанията, добавя източникът, може да не желае да увеличи общото производство до 20 хил. автомобила годишно, поне в краткосрочен план.

Главният изпълнителен директор Бенедето Виня каза пред акционерите на Ferrari през април, че „модерният завод ще ни осигури гъвкавост и технически капацитет, надхвърлящ нашите нужди за години напред“.

Всяко засилване на производството ще дойде с увеличаване на моделите, тъй като Ferrari ще се придържа към политиката си да поддържа производството за всеки модел в рамките на определен брой, колкото и да е успешен автомобилът, посочва източникът.

Конкурентът Lamborghini планира да започне продажбите на първия си електрически модел през 2028 г. Неговият главен изпълнителен директор Щефан Винкелман подчерта пред Ройтерс, че е по-важно да имаш правилния продукт, отколкото да бъдеш първи.

Анализаторът на Mediobanca Андреа Балони каза, че очаква електромобила на Ferrari да се предлага на висока цена, което ще помогне за запазване на маржовете, компенсирайки развитието на новата изцяло електрическа технология и по-големия брой части, доставяни отвън.

Източник: pariteni.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама