Новини » Автоновини

Изпълнителният директор на Bosch за глобалната стагнация в автомобилния пазар



Admin18.09.2024г 

Изпълнителният директор на Bosch за глобалната стагнация в автомобилния пазар

Главният изпълнителен директор на германския доставчик на автомобилни части Bosch Щефан Хартунг очаква много слаб растеж на пазарите на автомобили и лекотоварни търговски превозни средства в световен мащаб тази и следващата година, съобщава Ройтерс.

„Търсенето на автомобилния пазар (глобално) е по-ниско от това, което очакваше индустрията преди пет години“, изтъква Хартунг в кулоарите на търговското изложение IAA Transportation в Хановер, Германия.

Очаква се Европа да произведе няколко милиона коли по-малко от очакваното преди пет години, изтъква той, без да дава конкретни подробности, добавяйки, че ще отнеме няколко години, за да се възстанови търсенето.

Производителите на автомобили в региона се сблъскват с високите разходи за труд и енергия, както и с нарастващата конкуренция в лицето на по-евтините азиатски съперници, които засилват доставките за Европа.

Най-големият производител на автомобили в Европа по продажби Volkswagen обяви в началото на този месец, че обмисля затварянето на някои заводи в Германия – мярка, която компанията ще приложи за първи път в своята история като част от стремежа си за овладяване на разходите, за да се конкурира по-успешно с компании като Tesla и BYD.

Източник: investor.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама