Новини » Автоновини

Redwood Materials ще помага на BMW да рециклира изтосените батерии



Admin20.09.2024г 

Redwood Materials ще помага на BMW да рециклира изтосените батерии

Бизнесът на BMW в Северна Америка сключи сделка за рециклиране на литиево-йонни батерии от всички свои електрически превозни средства с Redwood Materials, съобщава The Verge.

Германският автомобилен производител заяви, че ще инструктира дилърите си да изпращат стари батерии от всички модели, работещи с електричество, включително хибридни и плъгин хибридни автомобили, от марки като BMW, Mini и Rolls-Royce, до Redwood за рециклиране.

Redwood, която е изградена от съоснователя на Tesla и бивш главен технологичен директор Джей Би Стробъл, ще обработва батериите след края на техния експлоатационен живот в две съоръжения в САЩ. Едното се намира в Рино, Невада, а другото, което все още е в процес на изграждане, е в Чарлстън, Южна Каролина. Заводите се намират близо до монтажните съоръжения на BMW.

Производителят на батерийни клетки на автомобилния производител, AESC, също има фабрика в Южна Каролина.

Redwood не посочва кои конкретни компоненти от батериите на BMW ще бъдат рециклирани, но в минали сделки компанията е обработвала катодни и анодни материали, които са ключови съставки в литиево-йонните батерии. Компанията взема материалите и ги трансформира във „висококачествени“ суровини за батерии. Около 95–98 процента от тези материали в крайна сметка се възстановяват и връщат във веригата на доставки, подчертава Redwood.




Коментари

Добави коментар

Реклама