Новини » Автоновини

BYD предупреди ЕС да не залага на митата за китайски електромобили



Admin15.10.2024г 

BYD предупреди ЕС да не залага на митата за китайски електромобили

Китайският автомобилен производител BYD разкритикува митата на Европейския съюз (ЕС) върху произведените в Китай електромобили, като заяви, че планира да произвежда почти всички коли, които ще продава в Европа, на местно ниво, присъединявайки се към редица китайски компании, ускоряващи плановете за производство в региона, съобщава Ройтерс.

BYD, вторият по големина производител на напълно електрически автомобили в световен мащаб след Tesla, планира да произвежда компоненти в Европа и да сглобява батерийни пакети в своите европейски заводи в Унгария и Турция, като внася клетки от Китай, обяви вицепрезидентът Стела Ли в кулоарите на автомобилното изложение в Париж.

Компанията все още не е решила дали да прехвърли тежестта на митата върху потребителите или да поеме удара, добавя Ли. Тя добави, че не очаква BYD да продава електрически модели в Европа на цена под 30 хил. евро.

„Не сме съгласни с митата... това не е справедливо решение“, каза Ли. „Политиците трябва да стоят далеч от митата, като така само добавят повече разходи към автомобилното производство и объркват автомобилната индустрия“.

Източник: investor.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама