Новини » Автоновини

Автомобили с газова уредба ще предлага "Дачия" от май



30.04.2009г 

Автомобили с газова уредба ще предлага "Дачия" от май Моделите на
"Дачия" "Сандeро", "Логан" и "Логан" комби ще могат да бъда поръчани с фабрично монтирана газова уредба
. Това ще е възможно от началото на май.Резервоарът за пропан-бутана е разположен на мястото на резервната гума и е направен от стомана с висока устойчивост. Той е оборудван с пет елемента за допълнително обезопасяване - клапан срещу връщане на гориво, мулти-клапан за лимитиране на пълненето на бутилката до 80%, ограничител на дебита, редуктор на налягането и предпазен клапан за спиране на горивото при инцидент.
При "Сандеро" и "Логан"
седан газовите дачии ще използват 1.4-литров двигател с мощност 75 к.с., а комбито ще разчита на 1.6-литровия агрегат(90 коня). Моделите на пропан-бутан ще отделят с 12% по-малко емисии на въглероден двуокис от бензиновите аналози, като значително по-ниски ще са и разходите за гориво.
Базовият модел на "Сандеро" LPG
ще струва 15 750 лв. с ДДС(при 13 950 лв. за бензиновата модификация). При "Логан" версията на газ ще се предлага от първо ниво на оборудване, като оскъпяването е 1800 лв. спрямо стандартния автомобил и цените тръгват от 15 290 лв. Същото е съотношението и при комбито на
"Дачия"
, като тук колата ще може да се поръча само във версията с най-много екстри. Така петместната модификация ще струва 22 190 лв. с ДДС, а седем местната 20 158 лв. без ДДС, съобщава dnevnik.bg.


Коментари

Добави коментар

Реклама