Новини » Спорт

За първи път у нас ще се проведе мото-обиколка на България



08.05.2009г 

За първи път у нас ще се проведе мото-обиколка на България Стартът на мото-обиколка на България ще бъде обявен на специална пресконференция днес. Това е съвместна инициатива на отдела, радио “Стар” FM, “Мото БГ”, списания “Моторшоу” и “Топ гиър” и уебпортал www.speed-press.com. Инициативата се организира за първи път в страната ни. Тя ще премине под мотото “Да бъдем европейци, внимание и толерантност на пътя”.
На 9 май - Деня на Европа, в 7 часа министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще обяви официалния старт на проявата.
Мотоциклетистите, които ще тръгнат от София, ще изминат 1000 км за 12 часа, ще пътуват по маршрут София-Велико Търново-Варна-Бургас-Ямбол-Пловдив-София. До Ботевград те ще бъдат ескортирани от столичните пътни полицаи с новите мотори “БМВ”, които наскоро МВР закупи за нуждите на полицията. По пътя си мотоциклетистите ще се срещнат със свои фенове в цялата страна и ще се борят за приза “Айрън бул”.
За първи път тази идея се реализира в САЩ през 1984 г. и до днес тя има над 35 000 регистрирани последователи.
Управлението на мотоциклет, карането в група на дълги разстояния е сериозно предизвикателство за човешката издържливост и дисциплина, форма на синхрон и взаимодействие в екип. Тези организирани движения изискват от участниците не само дисциплина и толерантно поведение на пътя, но и стриктно спазване на правилата за безопасно движение. Затова и Пътната полиция подкрепя и се включва активно в провеждането на мото обиколката на България.


Коментари

Добави коментар

Реклама