Новини » Спорт

Картинг: Хилядни от секундата позлатяват Христо Василев



11.05.2009г 

Картинг: Хилядни от секундата позлатяват  Христо Василев Само
9 хилядни от секундата
(0,009 сек) донесоха на Христо Василев
победата в 1-ия кръг на шампионата на Югоизточна Европа по картинг
, съобщават от Федерацията за Агенция "Фокус". С тази нищожна разлика пилотът на „Хидролифт” изпревари фаворита Владимир Арабаджиев в клас КZ-2. Владо беше най-бърз и в двата манша, но наказание с 10 секунди заради фалстарт в първия, го лиши от златото.
Василев и Арабаджиев завършиха с равни точки (по 22,5) и решаваща за победата се оказа най-бързата обиколка на Христо. Трети завърши гъркът Йоанис Папарекас, четвърти остана Мишел Георгиев.
Александър Стоев зае трето място в клас KF-3, където победител е румънецът Даниел Никулеску, следван от сънародника си Роберт Висою. Четвърти е Георги Тачков, след като с чудесно каране завърши 3-и във втория манш. В клас Mini се наложи Марку Дионисиос (Рум), в Mini BG - Светла Иванова, а в Rotax Max - Адриан Недялков. Състезанията, проведени пред препълнини трибуни и при свободен вход, получиха висока оценка от Марчело Сомера - шеф на техническата комия на ФИА за картинг. „Организацията в Хасково беше отлична. Разликата между това и най-големите състезания в картинга е само в бюджета”, заяви италианецът, който утре (вторник) заминава за световния шампионат в Япония.


Коментари

Добави коментар

Реклама