Новини » Автоновини

Жените-шофьори са суетни, а мъжете-водачи: агресивни



13.05.2009г 

Жените-шофьори са суетни, а мъжете-водачи: агресивни Експертите Сюзън Фъргюсън и Кели Брайтман от Insuarance Institute for Highway Safety проведоха изследване, според което мъжете по-често от жените попадат в аварии, които довеждат до смърт. Количеството на катастрофи с участието на слабия пол са
три пъти по-малко
. Но, ако се анализира общата статистика на произшествията, се оказва, че жените с по-голяма вероятност попадат в авария. Ако се вярва на цифрите, дамите са виновни за ПТП 12% повече, отколкото господата.
Ето и още от изводите на изследването:
-мъжете се отнасят по-спокойно към риска от произшествие, отколкото жените; -силният пол по-малко слага предпазни колани и по-често кара в пияно състояние; -мъжете по-често превишават скоростта; - мъжете считат, че карат по-бързо, отколкото представителите на слабия пол. Стереотипът е: мъжете карат по-агресивно и попадат по-често в аварии. Жените са по-предпазливи шофьори, но тяхната нерешителност и суетливост зад волана става причина за повече леки ПТП-та. Мъжете, считайки се за по-добри шофьори, не обичат да се возят в кола, шофирана от жена.


Коментари

Добави коментар

Реклама