Новини » На път

Временна организация на движението през прохода Шипка



22.05.2009г 

Временна организация на движението през прохода Шипка Във връзка с предстояща рехабилитация на път І-5 в участъка от разклона за селата Дунавци и Шейново (км 185+148) до вр. Шипка (км 170)
от 8.00 ч. на 25 май 2009 г. се въвежда временна организация
на движението през прохода Шипка. Автомобилите, пътуващи по направление гр. Габрово – гр. Казанлък (от северна към южна България) ще бъдат пренасочвани
от вр. Шипка по третокласен път към вр.Бузлуджа
и ще се включват отново в път І-5 на км 177 ( в района на с. Крън). Автомобилите, пътуващи в посока север (от Казанлък към Габрово) ще бъдат пропускани да преминават еднопосочно през прохода, в свободното от ремонти дейности платно. Подобрено е състоянието на настилката по обходния маршрут са поставени необходимите сигнализация и маркировка, указващи временната организация на движението. От Пътна полиция апелират към водачите да се движат с повишено внимание и разумна скорост и да спазват указанията на контролните органи. Autoplanet1 припомня, че със заповед на НАПИ от 17.04.2009 г. е въведена забрана за преминаването на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода Шипка. Забраната важи до 31.07.2009 г. Тежкотоварните автомобили, пътуващи от север на юг се пренасочват през прохода Омуртаг-Котел, а пътуващите от южна към северна България – през Ришкия проход.


Коментари

Добави коментар

Реклама