Новини » На път

Без жертви и тежко ранени приключиха тази година абитуриентските тържества



23.06.2009г 

Без жертви и тежко ранени приключиха тази година абитуриентските тържества Времето на баловете традиционно е сигнал за повишена опасност от катастрофи. Затова и пътният контрол беше завишен. В резултат от предприетите мерки и засиления медиен и обществен интерес през май - месецът на абитуриентските тържества в страната бяха регистрирани
4 пътни инцидента с автомобили
, превозващи зрелостници или техни придружители.
От тях едно е тежко – с четирима ранени, но за щастие- без опасност за живота.
На 23 май към 1.30 часа в Самоков на кръстовището на “Търговска” и Панорамен път, “Пежо”, управлявано от 22-годишен столичанин, загубил управлението поради несъобразена скорост, на ляв завой се удря в бетонна крайпътна стена. Ранени са и четиримата от автомобила – водачът, негов спътник /също на 22г./ и две абитуриентки /18г. , които след бала на момичетата им отивали в заведение в местността ”Ридо”. Други три леки произшествия – две в Перник и едно - в Плевен са настъпили след отклоняване на вниманието на шофьорите и движение на малка дистанция.
Общо 214 акта
са съставени на шофьори, превозващи абитуриенти за нарушения на ЗДвП, с фиш са глобени 129 водача. С видеотехника са документирани общо 224 нарушителя, които са в процес на санкциониране. Най-активна контролна и наказателна е била дейността в област Кърджали /66 акта и 3 глоби с фиш/. В СДВР са заснети 110 нарушителя, Пловдив – 71, Бургас -21, Шумен-15. Служителите от “Охранителна” и “Пътна” полиция отчитат, че засилените превантивни и контролни мерки са имали реален положителен резултат, като в голяма степен той се дължи и на сътрудничеството с медиите.


Коментари

Добави коментар

Реклама