Новини » Автоновини

Моделната гама на MINI се разширява с нов базов модел MINI One D



02.07.2009г 

Моделната гама на MINI се разширява с нов базов модел MINI One D Моделната гама на MINI се разширява с нов базов модел MINI One D. Въвеждането му на пазара е през м. септември 2009 г. Новият базов модел съчетава изключителна икономичност с типичното за марката картинг усещане. Той осигурява един изключително икономичен вход в света на MINI, дефиниран от удоволствие от шофирането и високо качество.
MINI One D е оборудвано с агрегат, разработен на основата на шестцилиндровия дизелов двигател на MINI Cooper D
. Снабден с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото common rail, новият четирицилиндров двигател постига
максимална мощност от 66 кВт/90 к.с.
и максимален въртящ момент от 215 Нм. Мощното ускоряване и впечатляващо ниският разход на гориво са също ключови характеристики на MINI One D. Неговият 1,6-литров четирицилиндров двигател е с технология за директно впръскване common rail и турбокомпресор с променлива геометрия на турбината, което осигурява максимална мощност при всички обороти на двигателя. Снабден с изключително лека алуминиева конструкция, агрегатът постига максимална мощност от 66 кВт/90 к.с. при 4 000 об/мин., а максималният въртящ момент от 215 Нм се достига още при 1 750 об/мин. MINI One D ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,5 сек., а максималната скорост е 182 км/ч. Новото MINI One D е стандартно оборудвано с филтър за твърди частици, както и с многобройни функции и технологии повишаващи ефективността, част от концепцията MINIMALISM. Те спомагат за понижаване на разхода на гориво и емисии CO2. Такива са Регенерация на спирачната енергия (Brake Energy Regeneration), функцията Auto Start Stop, която изключва двигателя, когато автомобилът спре на светофар или кръстовище, индикатор за смяна на предавката (Shift Point Display), който указва на водача най-подходящия момент за превключване на скоростта и др. Средният разход на гориво на MINI One D в ЕС тестови цикъл е 3,9 л/100 км, а емисиите CO2 са 104 г/км. Прецизната шестскоростна ръчна трансмисия превръща всяко ускорение на новия дизелов модел в истинско удоволствие. Както и останалите модели MINI, MINI One D е с предно задвижване, а основна негова характеристика е картинг усещането по време на шофиране. Тази удивителна динамика е съчетана с окачване МакФерсън, многоточково задно окачване и електрически усилвател на кормилното управление (Electrical Power Steering – EPS). Зависещото от скоростта сервоуправление гарантира слабо съпротивление по време на маневри с ниска скорост и адекватно и прецизно поведение при движение на магистрала. EPS е част от функциите подобряващи ефикасността на автомобила; електрическият мотор използва енергия само, когато е необходима помощ при управление или по желание на водача. MINI One D е стандартно оборудвано с предни и странични въздушни възглавници за глава и гръден кош. Всички ограничителни системи в автомобила се контролират от централна електронна система, снабдена със сензори и се задействат във време и с интензивност, в зависимост от вида и степента на сблъсъка. Стандартното оборудване на новия базов дизелов модел MINI One D е идентично с това на бензиновия му еквивалент и при MINI One D покривът е в цвета на купето, а специфичната за модела шестоъгълна радиаторна решетка се откроява, благодарение на хромираните лайсни и черни вентилационни отвори. MINI One D се предлага с черни капаци на страничните огледала и черна дръжка на капака на багажника, а хромираният накрайник на ауспуха е идентичен с този при MINI Cooper D. Въвеждането на пазара на новото MINI One D обогатява моделната гама на моделите MINI.
Сега клиентите имат възможност да избират между два дизелови модела - MINI One D и MINI Cooper D – и бензиновите MINI One, MINI Cooper и MINI Cooper S, както и спортното MINI John Cooper Works.
Всички модели се произвеждат, в съответствие с най-високите стандарти за качество на BMW Group във фабриката на MINI в Оксфорд. MINI One D се предлага също с голям избор от допълнителни опции и аксесоари, които позволяват на всеки автомобил MINI да се превърне в уникален модел.


Коментари

Добави коментар

Реклама